FLASHDANCE THE MUSICAL bliver åbningsforestilling på Scandic Falkoner

Stortalentet Sicilia Gadborg og Danmarks ubestridt største musicalstjerne Silas Holst har fået hovedrollerne i The One and Only Companys stort anlagte musicalversion af den ikoniske kærlighedsfilm, som får danmarkspremiere 8. marts 2019.

Billetsalget er startet i dag kl. 10.00 på Billetlugen.dk 

Om knap to år åbner den totalt gennemrenoverede teatersal i Scandic Falkoner. Teaterselskabet The One and Only Company kan i dag afsløre, at åbningsforestillingen i Danmarks nye, ombyggede musical-palads bliver FLASHDANCE THE MUSICAL. Musicalen, der er baseret på én af de mest ikoniske amerikanske kærlighedsfilm fra 1980’erne, får Danmarkspremiere d. 8. marts 2019.

Stortalent og musicalstjerne i hovedrollerne

I spidsen for et stort ensemble af Danmarks bedste dansere og sangere har The One and Only Company sikret sig Sicilia Gadborg og Silas Holst i de bærende hovedroller. 

Sicilia Gadborg har den kvindelige hovedrolle som Alex Owens og spås en stor fremtid på de skrå brædder. Hun har spillet med i et hav af musicals som The King and I på Det Ny Teater, Grease på turné med The One and Only Company, The Wild Party på Gladsaxe Ny Teater og har været fastansat på Aarhus Teater 2013-15, hvor hun medvirkede i bl.a. Hedda Gabler, Dans under Høstmånen og Glasbobler. Lige nu er hun fastansat på Det Kongelige Teater, hvor hun i denne sæson har medvirket i bl.a. Helligtrekongersaften eller Hvad I vil, Højskolesangbogen, Ødipus og Antigone og Terror.

Silas Holst, Danmarks største musicalstjerne i disse år, skal spille Nick Hurley. Lige nu fejrer han store triumfer i sin anmelderroste præstation som Tony Manero i Saturday Night Fever The Musical i Falconer, og i løbet af de seneste år har han stået øverst på plakaten i en perlerække af store musicalsucceser, bl.a. som Danny Zucko i Grease, Johnny Castle i Dirty Dancing The Musical samt Bobby Child i Crazy for You og Billy Crocker i Anything Goes på Det Ny Teater. 

Glæde hos produktionsselskabet

Det øvrige cast præsenteres senere på året, når alle vigtige roller er besat.

Hos produktionsselskabet The One and Only Company er der stor glæde. Producent og souschef Eva Præstiin, udtaler: 

- Publikum kan virkelig glæde sig til at se Sicilia Gadborg og Silas Holst sammen på scenen. De er begge ekstremt talentfulde, og de klæder virkelig hinanden. Samtidig har vi at gøre med to virkelig dygtige dansere, der er nogle af de bedste i landet til både at synge, danse og spille skuespil, som en stor musical også kræver. Det bliver virkelig ”Flashdance” for fuld udblæsning.  

Også Executive Producer Jesper Winge Leisner ser frem til at starte selskabets samarbejde med Scandic Falkoner med netop FLASHDANCE THE MUSICAL:

- Det bliver en fest af de helt store med masser af dans, sang og romantik. Samtidig kan vi love publikum, at de vil få en ekstra dimension ved at opleve de nye eksklusive rammer i Scandic Falkoner med restauranter, barer, lækre VIP områder og ikke mindst optimale overnatningsmuligheder for de af vore gæster som kommer langvejs fra. Her har vi alt under ét tag.

En ikonisk film fra 1980’erne

Filmen Flashdance fra 1983 er sammen med Dirty Dancing én af de mest ikoniske danse- og musikfilm fra 1980’erne. Flashdance blev en gigantsucces over hele verden, da den fik premiere, og soundtracket er et af periodens bedst sælgende album med over seks mio. solgte eksemplarer alene i USA. Filmen blev omskabt til musicalversion i 2008 og har efterfølgende været opført bl.a. på West End og på turné i England og USA. I Sverige blev musicalen opført i Stockholm og Göteborg i 2014, hvor den blev en megasucces og solgte endnu flere billetter end Dirty Dancing The Musical.

FLASHDANCE THE MUSICAL er fortællingen om en ung, stærk kvinde, der kæmper for at udleve sin drøm som professionel danser. Hun møder mange udfordringer på sin vej, men i kampen for at forfølge sin drøm erfarer hun, at kærligheden er det vigtigste brændstof i vejen hertil. Med legendariske megahits som What A Feeling, Maniac og I Love Rock & Roll tager musicalen publikum med på det vildeste, romantiske nostalgi-trip fra start-80’erne med benvarmere, permanentet hår og den fedeste dans, sang og musik.

Historien

Om dagen knokler 18-årige Alex Owens som svejser på det lokale stålværk i Pittsburgh. Om aftenen danser hun på bar for at tjene penge til at kunne forfølge sin drøm om at komme ind på byens prestigefyldte danseskole og blive professionel danser. Da chefen på stålværket, Nick Hurley, en tilfældig aften får øje på Alex, der danser på scenen i baren, forelsker han sig straks, og et ikke uproblematisk forhold begynder at udspille sig mellem de to. Nick vil gerne hjælpe Alex med dansedrømmen og skaffer hende en audition på danseskolen. Men Alex er vant til at klare tingene selv, og det er først til sidst det går op for hende, hvad der er vigtigt i livet.

Fra producenterne bag Dirty Dancing The Musical og Saturday Night Fever The Musical

Efter kæmpesucceserne Dirty Dancing The Musical og Saturday Night Fever The Musical bliver FLASHDANCE THE MUSICAL den tredje af store dansemusicals baseret på filmhits fra 1970’erne og 80’erne som The One and Only Company producerer. Selskabet har sikret sig succesholdet bag Dirty Dancing The Musical til at skabe forestillingen: Den svenske instruktør Anders Albin, som også instruerede FLASHDANCE THE MUSICAL i Sverige, den amerikanske koreograf Tim Zimmermann og kapelmester plus musikalsk arrangør Joakim Pedersen. 

Alt under ét tag i Scandic Falkoner

Når salen i Scandic Falkoner genåbner 8. marts 2019, bliver det som Danmarks største musicalteater med godt 2.000 pladser. Den eksisterende store sal i Falkoner vil i løbet af de kommende knap to år gennemgå en omfattende renovering og kommer til at genopstå som en multifunktionel venue med attraktive rammer for alle typer corporate arrangementer, som én af hovedstadens bedste koncertsale og som landets største musicalscene med en helt ny og komfortabel stoleopbygning, nyt state-of-the-art lydanlæg, ny akustisk konfigurering af salen og helt opdateret, elektronisk sceneteknik. De rummelige publikumsområder bygges helt om, med  nye restauranter, flere lettilgængelige barer og rigelig plads til publikum både før og efter forestillingerne. 

Scandic Falkoner bliver et topprofessionelt underholdningstempel, der som den eneste venue i København vil kunne tilbyde alt under samme tag, lige fra parkering, restaurantbesøg, drinks og warm-up arrangementer inden musicalforestillingerne, til VIP-treatment, afterparties  og overnatning. Det helt unikke ved dette nye, store kongres- og entertainmenthus er, at det med sin nye multifunktionelle indretning vil kunne afholde alle typer erhvervsarrangementer i dagtimerne samtidig med, at man om aftenen kan slå dørene op for et festklædt musicalpublikum.

Billetsalget til FLASHDANCE THE MUSICAL er startet i dag kl. 10.00 på Billetlugen.dk

For interviews og yderligere information, kontakt undertegnede.

Have Kommunikation

Tlf. 33 25 21 07

Kontakt:

Michael Feder, mobil: 22 43 49 42, mail: michael@have.dk

 

Fakta om FLASHDANCE THE MUSICAL

Medvirkende

Alex Owens – Sicilia Gadborg

Nick Hurley – Silas Holst

Det kreative hold

Instruktør – Anders Albin

Koreograf – Tim Zimmermann

Musikalsk arrangør og Kapelmester – Joakim Pedersen

Producent – Eva Præstiin

Executive Producer – Jesper Winge Leisner 

Spillested:
Scandic Falkoner 

Premiere:
Danmarkspremiere: 8. marts 2019 

Spilleperiode:

8. – 17. marts 2019 

Spilletider:

Onsdage-fredage kl. 20.00

Lørdage kl. 15.00 og 20.00

Søndage kl. 15.00

Priser:
Fra 198 – 1025 kr.

Billetbestilling:
www.billetlugen.dk 

Hjemmeside:
www.flashdancemusical.dk 

Facebook:
https://www.facebook.com/FalconerMusicals

Profiler:

Sicilia Gadborg – Alex Owens

Sicilia Gadborg har studeret på Balletakademien i Göteborg, er uddannet som musicalperformer fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia i 2008 og blev færdig som skuespiller fra Statens Scenekunstskjole i 2013 og er lige nu fastansat i ensemblet på Det Kongelige Teater. Sicilia har spillet med i et hav af musicals som The King and I på Det Ny Teater, Grease på turné med The One and Only Company, The Wild Party på Gladsaxe Ny Teater og har været ansat på Aarhus Teater 2013-15 hvor hun medvirkede i bl.a. Hedda Gabler, Dans under Høstmånen og Glasbobler. På Det Kongelige Teater har hun i denne sæson medvirket i bl.a. Helligtrekongersaften eller Hvad I vil, Højskolesangbogen, Ødipus og Antigone og Terror.

Silas Holst – Nick Hurley

Efter at have danset størstedelen af sit liv vandt Silas Holst (1983) i 2004 danmarksmesterskabet i latinamerikansk dans for professionelle. Han blev uddannet danselærer i 2005. I 2008 medvirkede han for første gang i programmet Vild med Dans, hvor han dansede med sangerinden Szhirley. Silas var de følgende år en fast deltager i programmet og vandt i 2011 med dansepartneren Sophie Fjellvang-Sølling og igen i 2014 med Sara Maria Franch-Mærkedahl. Silas har endvidere medvirket i en lang række teaterforestillinger og musicals som skuespiller, danser og sanger bl.a. på Det Ny Teater, Fredericia Teater, Nørrebro Teater, i Tivoli samt flere år i Cirkusrevyen. Silas har bl.a. medvirket i Mamma Mia!, Chicago, West Side Story og spillet hovedroller i Den Lille Havfrue, Grease, Crazy for You, Dirty Dancing The Musical og Anything Goes. Senest har Silas fået flotte anmelderroser for sin rolle som Tony Manero i Saturday Night Fever The Musical, der går for fulde huse i Falconer lige nu og har solgt over 100.000 billetter.

Anders Albin – instruktør

Anders Albien er én af Sveriges mest succesfulde musicalinstruktører. I Sverige har han stået bag musicalopsætninger som bl.a. FLASHDANCE THE MUSICALRock of AgesLegally Blonde og Hairspray. CV’et tæller udover musicals også komedier og tv. Han har vundet adskillige priser i forbindelse med sit arbejde som instruktør. I København har han iscenesat Dirty Dancing The Musical, Hairspray og den aktuelle Spamalot.

Tim Zimmermann - koreograf

Tim Zimmermann er født og opvokset i Wisconsin i USA, hvor han blev uddannet fra University of Wisconsin Stevens Point med hovedfag i “Dance and Musical Theater”. Efterfølgende flyttede Tim til New York, hvor han har koreografereret en lang række produktioner – både off og off-off Broadway. I 90’erne flyttede Tim til Europa og er nu bosat i München. I Tyskland har han instrueret og koreograferet bl.a. Footloose, The Full Monty og King Kong. Også i Danmark har Tim instrueret og koreograferet en lang række forestillinger, bl.a. High School Musical II, der i 2010 vandt en Reumert for Bedste Musical, Jukebox, Rent, Tommy, The Wild Party og The Dinner Show i Wallmans. For The One and Only Company står Tim bag de meget anmelderoste koreografier til Grease, Dirty Dancing – The Musical og Saturday Night Fever The Musical.

Joakim Pedersen – Musikalsk arrangør og kapelmester

Joakim Pedersen er uddannet fra musikkonservatoriet i 1997 og er højt respekteret som musiker såvel som komponist, arrangør, producer og kapelmester. Han har i mange år arbejdet med musik, film og teater og har bl.a. været med på store musical-produktioner som Den eneste Ene – The Musical, Hair, Stupid Man, Elsk mig i nat, Matador, West Side Story, Grease, Dirty Dancing – The Musical og Saturday Night Fever The Musical. Som musiker og komponist har Joakim arbejdet med en lang række kunstnere og har komponeret adskilligt tema-musik til TV.

Om The One and Only Company

Teaterselskabet The One and Only Company kunne i 2015 fejre 10-års jubilæum, og rundede sidste år 1 mio. solgte billetter. Det hele startede i 2005 med urpremieren på Den eneste ene – The Musical i en kæmpeversion i Forum (271.000 billetter i forskellige opsætninger). Siden da har succeserne afløst hinanden i form af bl.a. Elsk mig i nat (228.000 billetter), Grease (203.000 billetter), Dirty Dancing – The Musical (250.000 billetter) og netop nu Saturday Night Fever The Musical i Falconer og bagefter Musikhuset Aarhus (pt. over 100.000 solgte billetter). Selskabet har endvidere stået bag sommerrevyen Tam Tam i Glassalen i samarbejde med Tivoli A/S de seneste tre år.

The One and Only Company har samarbejdet med instruktører som Peter Langdal, Kenneth Kreutzmann, svenske Anders Albin og Joy-Maria Frederiksen, og på scenen har publikum gennem årene kunnet opleve en perlerække af stjernenavne som Silas Holst, Amalie Dollerup, Robert Hansen, Linda P, Niels Olsen, Martin Brygmann, Bodil Jørgensen, Søs Egelind, Paprika Steen, Ole Thestrup, Christiane Schaumburg-Müller, Mia Lyhne, Nicolaj Kopernikus, Mathilde Norholt, Anna David, James Sampson, Vicky Berlin, Joey Moe, Basim, Sonny Petersen, Julie Steincke, Szhirley, Jimmy Jørgensen, Kirsten Lehfeldt, Kirsten Norholt, Søren Østergaard, Amin Jensen, Louise Mieritz og Therese Glahn.

Flashdance-top-mobil.jpg