Karen af Afrika

En ny international musical om Karen Blixens unge år i Afrika.

One and Only Musical Teater kan i dag helt sensationelt offentliggøre, at selskabet i et samarbejde med Musikhuset Aarhus, Karen Blixen Museet, Rungstedlund Fonden, forlaget Nordiska og en international coproducent skal stå for udvikling og opsætning af en ny, stor international musical om Karen Blixens unge år i Afrika, med titlen:

KAREN AF AFRIKA

Da forestillingen bliver født med et liv udenfor Danmark, bliver den internationale titel, KAREN OF AFRICA. Musicalens historie tager udgangspunkt i Blixens unge år i Kenya, men vil trække tråde op til nutiden, og ambitionerne er store, da det kreative team vil bestå af både danske og internationale kunstnere, og musicalens musik og sange vil blive skrevet og produceret i USA og Kenya.

Executive producer Jesper Winge Leisner udtaler: Vi har arbejdet med denne idé i rigtig mange år, så det er virkelig skønt, at vi nu endelig kan komme i gang. Rungstedlundfonden har været utrolig imødekommende omkring vores brug af Blixens litterære værker, dagbøger fra den afrikanske farm og rettigheder uden hvilke, projektet ikke ville kunne gennemføres. Det er en stor drøm, der går i opfyldelse.

Kunstnerisk chef for Musikhuset Aarhus, Mette Kier, supplerer: Vi har fulgt alle forberedelserne på tæt hold, og vi er enormt stolte over at kunne være med til at præsentere noget så spektakulært som en verdenspremiere på en ny stor international musical om den unge Karen Blixen her i Musikhuset.

Catherine Lefebvre, direktør for Karen Blixen Museet, tilføjer: Det er et projekt, som vi er begejstrede for at kunne støtte. Det er helt i Karen Blixens ånd, som den store mytiske historiefortæller, hun jo var. Vi glæder os til at skulle opleve hende på scenen. Man kan sige, at hun på mange niveauer var mere i sync med den tid og det fokus på kvinders ligestilling og rettigheder, som vi oplever nu.

Musicalens fortælling vil som sit centrum have Karen Blixens unge år i Kenya, hvor hun fra 1914 til 1931 boede på kaffeplantagen M’Bogani, bedre kendt som ”Den Afrikanske Farm”. Her levede hun et liv, der for altid satte et stærkt præg på hendes liv som forfatter og kvinde.

Om den afrikanske farm skrev Karen Blixen selv: Her var omsider et sted, som var i stand til at give den frihed for alle konventioner, her var en ny form for frihed, som jeg indtil da kun havde fundet i drømme.

Musicalen er planlagt til at have sin verdenspremiere inden for de næste par år i København og Aarhus, hvorefter den vil blive opført i resten af Skandinavien, inden den fortsætter ud i verden.

Forestillingens kreative hold, rollebesætning og præcis premieredato vil blive offentliggjort senere, når alt er på plads.

Med venlig hilsen

One and Only Musical Teater

Kontaktperson
Marketingchef Louise Toft
louise@oneandonlycompany.com
21 26 54 16

Karen af_LOGO.png