Olsen Banden og Den Russiske Juvel

“The One and Only Company” præsenterer i samarbejde med Nordisk Film verdenspremieren på musicalen:

Olsen Banden og Den Russiske Juvel

Instruktion:

Peter Langdal

 

Musik og sange:

Bent Fabricius-Bjerre og Jesper Winge Leisner

 

Årets stjernebesætning:

Kirsten Lehfeldt • Søren Østergaard • Amin Jensen

Lene Maria Christensen som Yvonne

Lars Bom Maria Lucia Gordon Kennedy

Laus Høybye Tom Jensen Morten Eisner m.fl.

 

Premiere: Fredag den 8. februar 2008 kl. 19.30 i Koncertsalen i Tivoli

Olsen Banden fejrer 40-års jubilæum med ny musical

Efter kæmpesuccesen med den Reumert-belønnede musicaludgave af Den eneste Ene kan teaterselskabet ”The One and Only Company” – i samarbejde med Nordisk Film, præsentere planerne for én af næste års helt store teaterbegivenheder: Den nye danske musical OLSEN BANDEN & DEN RUSSISKE JUVEL. Forestillingen har premiere fredag d. 8. februar 2008 kl. 19.30 i Koncertsalen i Tivoli og spiller frem til d. 16. marts 2008.

 

Efter Den eneste ene besluttede de to ”bagmænd”, producenten Jesper Winge Leisner og instruktøren Peter Langdal, at de ville stille sig over for endnu en udfordring. En udfordring der denne gang skulle omhandle en ny musical baseret på en folkelig ”klassiker” – og hvad er mere folkeligt end Olsen Banden? I anledning af den legendariske bandes forestående 40-års jubilæum i 2008, da bliver Olsen Banden nu til en musical. Her kan publikum glæde sig til at opleve banden som de ikke er oplevet tidligere – nemlig for fuld musik i et helt nyt og festligt kapitel i den legendariske bandes historie.

 

Et fyrtårn i dansk folkelig kultur

Olsenbanden er noget af det mest sete og elskede i dansk kultur.  Erik Balling og Henning Bahs skabte et univers af så høj kvalitet, at Olsen Banden fandt sin helt naturlige plads i den danske Kulturkanon sidste år. Olsen Banden er kernen af dansk folkelighed på den gode og klassiske måde. Derfor har det også været magtpåliggende for alle involverede at skabe en forestilling der både respekterer arven fra den klassiske Olsen Banden, men som samtidig tilføjer noget nyt og forfriskende til oplevelsen – på samme måde som Olsen Banden gjorde det, da de tonede frem på lærredet for præcis 40 år siden (i 2008).

 

Danmarks ”Hitmen” skaber musikken

Med Peter Langdal ved roret som instruktør er det lykkedes at samle et rent stjernehold på og bag scenen. Bag musikken står to af de største danske ”Hit Men” i dag, nemlig Bent Fabricius-Bjerre og Jesper Winge Leisner, som dog aldrig før har arbejdet sammen. Rækken af hits fra disse to erfarne herrer synes nærmest endeløs og tæller bl.a. Alley Cat, Rocazino, Matador, Den eneste ene, Jukebox, Elsker dig for evigt, Harry og kammertjeneren og naturligvis… Olsen Banden. Disse to herrer har tilsammen skrevet hundredvis af sange til solister, orkestre, film og teater.

 

Stjernehold på scenen

Til at spille de tre legendariske roller som Egon, Benny og Kjeld kan ”The One and Only Company” præsentere et enestående samarbejde mellem tre af landets største entertainere og skuespillere i rollerne som Olsen Bandens medlemmer. Som Egon Olsen kan publikum glæde sig til lidt af en overraskelse; nemlig Kirsten ”Det’ en Ommer” Lehfeldt, Søren Østergaard spiller Benny og endelig skal Amin Jensen spille rollen som Kjeld.

 

Peter Langdal udtaler:

- ”Det bliver rigtig sjovt at se disse tre dygtige skuespillere og entertainere sammen som Olsen Banden. De har meget af den samme frækhed og fandenivoldskhed som Sprogø, Grundwald og Bundgaard havde. De er nogle uforudsigelige enere, nærmest gadedrenge og nogle rigtige hustlere. Man ved ikke, hvad de nu kan finde på, men én ting er stensikkert: Det blir aldrig kedeligt.”

 

Også et varmt velkommen skal lyde til Yvonne i skikkelse af Lene Maria Christensen (Fidibus, Offscreen), Børge (spillet af Laus Høybye fra Krumme-filmene), Dynamit Harry (Gordon Kennedy), Hallandsen (Lars Bom, senest set i titelrollen i Thor i Ulvedalene og som Dan Turréll i Onkel Danny), og kriminalassistent Jensen (Morten Eisner). I rollen som ”den russiske juvel” Ivanovna Juvela - en vaskeægte russisk stjernesopran og babushka-skønhed - kan publikum glæde sig til at opleve Maria Lucia (Beauty and the Beast, West Side Story og Lyset over Skagen), og i de øvrige roller medvirker Jens Jacob Tychsen, Tom Jensen, Allan Klie og Gitte Naur.

 

Som kapelmester for det swingende ”The Olsen Banden Band” ses Joakim Pedersen (West Side Story), som også svingede taktstokken under Den eneste ene, og Signe Fabricius (West Side Story, Gasolin og Cabaret) er koreograf på forestillingen.

 

Dynamit-duo bag manuskriptet

Til at skrive et nyt underholdende kapitel i Olsen Banden-historien har ”The One and Only Company” sikret sig en rigtig dynamit-duo: Søren Frellesen og amerikanske Philip LaZebnik. Søren Frellesen har som manuskriptforfatter stået for en stribe af dansk films store succeser i de senere år, bl.a. Anja & Victor-filmene Kærlighed ved første hik og Brændende Kærlighed, tempelriddernes Skat I og II, Min søsters børn og flere afsnit af DRs populære TV-serie Nikolaj og Julie. Philip LaZebnik er født i USA, men er nu bosat i Danmark. Han har bl.a. skrevet manuskripterne til Disney-filmene Pocahontas og Mulan samt ikke mindst DreamWorks’ Prinsen af Egypten.

Totaloplevelse i russisk univers

Ligesom foyer-området i Forum blev omdannet til et gigantisk spisekøkken under

Den eneste ene, så vil en række af Tivolis restauranter og caféer blive omdannet til herlige russiske spisesteder, hvor man kan spise hver aften inden forestillingen. Kom indenfor i Restaurant Sovejski, Restaurant Den Røde Plads, Vinter Paladset, Café Kreml og Restaurant Pravda og få god sibirisk husmandskost af ægte russisk kvalitet som kun Tivolis Overkok ”Ivan den Store” kan tilberede den.

 

Buffeten er identisk i alle restauranter og består bl.a. af Borsch (rødbedesuppe), stegt flæsk, kødfulde pølser, piroger samt salat med æbler. Til at skylle ned med kan man bl.a. forkæle sig selv med ægte russisk champagne, russisk øl og russisk vodka. Tjenerstaben iført russiske dragter og mens publikum nyder en drink før forestillingen, kan man komme i stemning til tonerne af russisk sang og musik, fremført LIVE i Babushka Bar i koncertsalens foyer.

 

Ønsker man virkelig at føle sig som en russiske zar, så kan man reservere den eksklusive VIP lounge DEN RUSSISKE AMBASSADE, som kan huse alt fra 30 til 60 personer. De heldige får her deres egen eksklusive fest i Penthouse Loungen på toppen af Koncertsalen med udsigt over København. Her trakterer de russiske tjenere med ægte Beluga kaviar med blinis og klassisk tilbehør, terrin af moskusokse, sibiriske piroger, Romovaya baba dessert og klassisk ostekage á la Petersborg.

 

Olsen Banden har en ny plan – handlingen i musicalen

I OLSEN BANDEN & DEN RUSSISKE JUVEL kan publikum se frem til et helt nyt kapitel af Olsen Bandens historie.

I korte træk går handlingen nogenlunde sådan her: En meget værdifuld ædelsten – ”Den russiske Juvel” – opbevares i en suite på d’Angleterre af russiske gangstere. Juvelen er nærmest uvurderlig og er meget skarpt bevogtet, men Egon har en plan! Alt er timet og tilrettelagt, men under kuppet får Olsen Banden sig en slem overraskelse. Juvelen er ingen Juvel, de russiske gangstere er ikke til at spøge med og Olsen Banden er kommet til at røve en meget værdifuld brik i et stort og farligt spil af sovjetiske dimensioner. Men Yvonne vil ud at rejse, Keld håber det hele går godt., Dynamit Harry bli’r forelsket – og Egon der hader musik må finde sig i at optræde på slap line mere end én gang før Benny med overbevisning kan sige: ”Sidegodt Egon!!”

 

Læs mere om forestillingen på www.olsenbandenmusical.dk

 

For yderligere information, kontakt Have PR & Kommunikation på tlf. 33 25 21 07.

 

Se bagerst:

 • Fakta om OLSEN BANDEN & DEN RUSSISKE JUVEL
 • Fakta om spisning
 • Det kreative hold
 • Rollelisten
 • Trivia om Olsen Banden
 • CV’er på det kreative hold
 • CV’er på de medvirkende

 

Med venlig hilsen

 

Have PR & Kommunikation

Tlf. 33 25 21 07

 

Pressekoordinatorer:

Michael Feder - Mobil: 22 43 49 42, e-mail: michael@have.dk

Gitte Lund - Mobil; 24 86 01 71, e-mail: gitte@have.dk

Maria Lilholt-Grøne – e-mail: maria@have.dk

 

Fakta om OLSEN BANDEN

& DEN RUSSISKE JUVEL

 • Premiere: 8. februar 2008
 • Spilleperiode: 8. februar – 16. marts 2008.
 • Spilletidspunkter: Tirsdag til fredag kl. 19.30, lørdag kl. 16.00 og kl. 19.30, søndag kl. 16.00
 • Billetpriser: 484 kr, 440 kr, 375 kr., 310 kr. og 225 kr. (tillæg på 49 kr. fredag/lørdag)
 • Billetsalg: Tivoli Billetcenter, Vesterbrogade 3, 1630 København V, tlf. 3315 1012 og BILLETnet på tlf.: 7015 65 65 eller på www.billetnet.dk

 

Fakta om spisning i Tivoli:

 

Spisesteder:

 • Restaurant Sovjetski
 • Restaurant Den Røde Plads
 • Vinter Paladset
 • Café Kreml
 • Restaurant Pravda

 

Buffeten består af god sibirisk husmandskost (Fri buffet for 149 kr.):

 • Russisk Borsch. (En klassisk russisk rødbedesuppe, som er et måltid i sig selv).
 • Stegt flæsk, kødfulde pølser og lækre kyllingelår
 • Piroger med syrnet fløde. (Bagte dejhorn med lækkert fyld)
 • Groft og lækkert brød
 • Salat med æbler
 • Drikkevarer: Alle steder kan du købe almindelige drikkevarer i baren - desuden kan der købes russisk champagne, øl og naturligvis russisk vodka.
 • En billet med en dertilhørende russisk buffet, kan købes som en ”show + menu” billet.

 

Eksklusiv VIP Lounge: Den Russiske Ambassade:

 • Grupper på 30 til 60 personer kan holde sin egen eksklusive fest i Den Russiske Ambassade. Det foregår i Penthouse Loungen på toppen af Koncertsalen med udsigt over byen. En oplevelse for de få i eksklusive omgivelser og med et overdådigt måltid.
 • Kun adgang med det specielle ”Russisk Diplomat Pas”, som udstedes ved bestilling.
 • Ambassaden står naturligvis til gæsternes disposition både før forestillingen, i pausen og hvis man ønsker at slutte af efter forestillingen.
 • Den samlede pris er 1.100 kr. pr. kuvert. Den Russiske Ambassade kan kun bestilles gennem gruppe/firmasalg

 

Det serverer de russiske tjenere:

 • Ægte Beluga kaviar med blinis & klassisk tilbehør
 • Terrine af moskusokse i egen jus med frisk salat af æble/pære/æg
 • Sibiriske Piroger med rødbede og langsom stegt unghane
 • Sød Romovaya baba dessert med rom & frugt,
 • Klassisk Ostekage a la Petersborg

 

Drikkevarer ad libitum:

 • Velkomstdrink: Russisk champagne (tjenerne åbner naturligvis champagnen med sabel, som det skal gøres efter gammel skik).
 • Til middagen serverer vi champagne, russiske øl, rød- og hvidvine og russisk vodka.

 

Det kreative hold:

 • Producent: “The One and Only Company” v/ Jesper Winge Leisner 
 • Instruktør: Peter Langdal
 • Musik: Bent Fabricius-Bjerre og Jesper Winge Leisner 
 • Manuskript: Søren Frellesen og Philip LaZebnik
 • Manuskriptkonsulent: Susanne Bier
 • Koreografi: Signe Fabricius
 • Kapelmester: Joakim Pedersen

 

Rollelisten:

 • Egon: Kirsten Lehfeldt
 • Benny: Søren Østergaard
 • Kjeld: Amin Jensen
 • Yvonne: Lene Maria Christensen
 • Børge: Laus Høybye
 • Hallandsen: Lars Bom
 • Ivanovna Juvela: Maria Lucia
 • Dynamit Harry: Gordon Kennedy
 • Kriminalassistent Jensen: Morten Eisner
 • Store Ivanovitz: Tom Jensen
 • Lille Ivanovitz: Allan Klie
 • Politiassistent Holm: Jens Jacob Tychsen
 • Frk. Strix: Gitte Naur

            ... og mange flere støttende roller, dansere, sangere og musikere.

 

Trivia om Olsen Banden:

 • Der er i alt lavet 14 film om Olsen Banden:

 

- (1) Olsen Banden (11. okt. 1968)
- (2) Olsen Banden på spanden (3. okt. 1969)
- (3) Olsen Banden i Jylland (8. okt. 1971)
- (4) Olsen Bandens store kup (6. okt. 1972)
- (5) Olsen Banden går amok (5. okt. 1973)
- (6) Olsen Bandens sidste bedrifter (4. okt. 1974)
- (7) Olsen Banden på sporet (26. sep. 1975)
- (8) Olsen Banden ser rødt (1. okt. 1976)
- (9) Olsen Banden deruda' (30. sep. 1977)
- (10) Olsen Banden går i krig (6. okt. 1978)
- (11) Olsen Banden overgiver sig aldrig (26. dec. 1979)
- (12) Olsen Bandens flugt over plankeværket (16. okt. 1981)
- (13) Olsen Banden over alle bjerge (26. dec. 1981)
- (14) Olsen Bandens sidste stik (18. dec. 1998)

 • Olsen Banden filmene er nogle af de mest sete i biografen i Danmark. Således viste en opgørelse fra Danmarks Statistik 2005, at på listen over de mest sete danske film ligger tre Olsen Banden-film nr. 1, 2 og 3:
 1. Olsen Banden ser rødt (1976): 1.201.145 solgte billetter
 2. Olsen Banden deruda' (1977): 1.044.787 solgte billetter
 3. Olsen Banden går i krig (1978): 1.005.753 solgte billetter
 • Siden 1992 har Olsen Banden-filmene opnået høje seertal, når de er blevet vist i tv. Olsen bandens sidste bedrifter (6) blev vist i 1995 på TV 2 og er den sjette mest sete udsendelse vist på dansk tv - kun overgået af to kampe under EM i fodbold 1992, Melodi Grand Prix 2001 og to afsnit af Krøniken i 2004.
 • Skuespillere:

Egon Olsen: Ove Sprogøe

Benny Frandsen: Morten Grunwald

Kjeld Jensen: Poul Bundgaard

Yvonne Jensen: Kirsten Walther

Børge Jensen: Jes Holtsø

Dynamit-Harry: Preben Kaas.

Kriminalassistent Jensen: Axel Strøbye

Politiinspektør Holm: Ole Ernst

 

I de første film blev kriminalassistent Mortensen spillet af Peter Steen, og hans overordnede af Poul Reichardt. Hansen blev spillet af Paul Hagen. Senere blev Mortensen spillet af Jesper Langberg. Peter Steen har også spillet Hallandsen, og ligeledes Holger Juul Hansen.

 • Olsen Banden i udlandet

De originale film har været populære i det tidligere DDR og Østeuropa på grund af latterliggørelsen af autoriteterne.

 

I Norge indspillede man efter Ballings og Bahs' manuskripter sine egne versioner af alle filmene. Den første af disse, der også i Norge hed Olsen Banden, kom i 1969 og var som næsten alle de følgende, instrueret af Knut Bohwim. Arve Opsahl, Sverre Hoim og Carsten Byhring fremstillede banden - i en set med danske øjne mere afdæmpet stil. Fra 1981 var banden forbillede for en svensk filmserie om Jönssonligaen.

 

CV’er på det kreative hold:

 

Peter Langdal – instruktør

Født 1957. Sceneinstruktør og teaterchef. Uddannet fra Statens Teaterskole i 1982. Leder af Betty Nansen Teatret fra 1992 og grundlægger af Edison, sammen med Henrik Hartmann. Peter Langdal har iscenesat utallige forestillinger i ind- og udland, bl.a. Marathondansen (1985) på Gladsaxe Teater, Hamlet (1992), Hair (1997), Når vi døde vågner (2002), Hedda (2006) og Blanche og Marie (2006) på Betty Nansen Teatret. Richard d. 3 (1994) og 11komma7 (2002) på Edison, Den eneste ene (2005) i Forum, Flagermusen (2005) og Tosca (2006) i Operaen samt Hotel Strindberg (2005) på Det Kongelige Teater. Peter Langdal skal desuden instruere musicalen Matador, der får premiere i Operaen til sommer. Han har modtaget adskillige priser og udmærkelser, bl.a. Årets Reumert som Årets instruktør i 2000, 2002 og 2005 samt Teaterpokalen i 2004.

 

Bent Fabricius-Bjerre – komponist

Født 1924. Komponist og pianist. Uddannet pianist ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1946. Oprettede i 1950 grammofonselskabet Metronome, som han solgte i 1996. Fik sit internationale gennembrud i 1960 med Alley Cat, der vandt en amerikansk Grammy. Bent Fabricius-Bjerre har bl.a. komponeret filmmusik til de tre film om Poeten og Lillemor, Forelsket i København (1960), Olsen Banden-filmene, Jeg er sgu min egen (1967) og Blinkende lygter (2000). Til tv har han bl.a. skabt tema-musikken til Matador, Station 13 og Jeopardy, og han har ydermere komponeret musicals som Prinsen og korpigen, Harry og kammertjeneren og Den lille havfrue. Til sommer er han aktuel som komponist på musicalen Matador og står også bag musicalversionen af filmklassikeren Forelsket i København. Bent Fabricius-Bjerre har en række cd-udgivelser bag sig og modtog i 2005 desuden en Æres-Robert.

 

 

 

Signe Fabricius – koreograf

Født 1971. Uddannet koreograf fra Stepz i 1992. Har siden været aktiv danser og koreograf. Signe Fabricius har bl.a. lavet koreografi til Cabaret på Århus Teater (2005), Gasolin på Østre Gasværk Teater (2006), Otto er et næsehorn af Det Danske teater (2007), Tisvildeleje Revyen samt Det Store Juleshow på tv i 2003. Som danser har hun blandt andet medvirket i filmene Olsen bandens sidste stik (1998), Mirakel (2000), Dancer In The Dark (2000), Halalabad Blues (2002) og Askepop (2003). Fra 1994 til 1999 var Signe Fabricius danser og sanger i bandet Kid Creole and the Coconuts, og i 2000 modtog hun Dansk Skuespillerforbunds Koreograf Legat.

 

Joakim Pedersen – kapelmester

Født 1968. Uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han fortsatte som underviser efter sin diplomeksamen i 1997. Han har endvidere studeret komposition på American School of Modern Music i Paris. Herhjemme er han bl.a. kendt fra DR’s megasucces Stjerne for en aften, og han har desuden været kapelmester på bl.a. MGP 2005 samt ved Bodil Pris-uddelingerne siden 2004. Joakim Pedersen har også været kapelmester på musicals som Den eneste ene i Forum (2005) og West Side Story (2006) på Østre Gasværk Teater. Herudover har han spillet sammen med bl.a. Kasper Winding, Ginman/Jørgensen, The Orchestra, Tom Kirkpatrick, Ridin` Thumb og Salsa Libre og skal til sommer være rytmisk orkesterleder på musicalen Matador i Operaen.

 

Søren Frellesen – manuskriptforfatter

Søren Frellesen har stået for mange af dansk films store succeser i de seneste år. Her kan bl.a. nævnes Tempelriddernes skat I og II (2006 og 2007), Min søsters børn-filmene (2001, 2002 og 2004), Sprængfarlig bombe (2006) samt de to Anja & Victor-film Kærlighed ved første hik (1999) og Brændende kærlighed (2007). Han har desuden skrevet til DR’s populære tv-serie Nikolaj og Julie. I 2000 blev han nomineret til en Robert for Kærlighed ved første hik i kategorien Årets Manuskript.

 

Philip LaZebnik – manuskriptforfatter

Amerikanske Philip LaZebnik har skrevet for film, fjernsyn og teater siden han blev uddanet fra Havard i 1976. I 1977 grundlagde han Chicago Premiere Society, for hvilket han skrev manuskripter, musik og tekster til over 20 musicals, inklusiv Summer Stock Murder (1983-85) som blev vinder af 7 Joseph Jeffersen Awards. Endvidere har han skrevet manuskriptet til den langtidsspillende politiske satire Byrne, baby, Byrne (1982-1985). Philip LaZebnik har desuden arbejdet med DreamWorks’ Prisen af Egypten og var medforfatter på manuskripterne til Disneys Pocahontas (1995) og Mulan (1998). Hans aktuelle produktioner tæller blandt andre den internationale tegnefilm Asterix og vikingerne, den danske film Inkasso (2004), Tempelriddernes skat (2006 og 2007) og den kommende Lillebror samt den internationale produktion The Three Investigators: The Mystery of Skeleton Island. Philip LaZebnik arbejder desuden som filmkonsulent og underviser i manuskriptforfatning på North by Northwest.

 

Jesper Winge Leisner – producent og komponist

Født 1951. Jesper Winge Leisner slog igennem i 1980’erne med popbandet Rocazino. I slutningen af 1990’erne gik han for alvor ind i filmmusik og har siden skrevet og produceret sange til bl.a. Den Eneste Ene (1999), Anja og Viktor (2001), Okay (2002), Elsker dig for evigt (2002) og Susanne Biers Brødre (2004). Han er herhjemme blevet belønnet med både Grammyer og Robert-priser for sin musik og har modtaget mere end 20 guld- og platinplader. Derudover har hans kompositioner løbende toppet hitlisterne i både ind- og udland. Jesper Winge Leisner er desuden medejer og strategisk direktør på reklamebureauet La Familia. Musicalen Den eneste Ene var hans første produktion som direktør for det private produktionsselskab ”The One and Only Company”.

 

CV’er på de medvirkende:

Kirsten Lehfeldt – Egon Olsen

Født 1952. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1976. Tilknyttet Aalborg Teater frem til 1981. Har siden været freelance skuespiller på især de københavnske scener. Af forestillinger de senere år kan nævnes Maskarade (Folketeatret, 2001), Hamlet (Aalborg Teater, 2001), Guitaristerne (Mungo Park, 2005 og Bellevue Teatret, 2006) og senest anmeldersuccesen Snittet (Husets Teater, 2007). Kirsten Lehfeldt har desuden medvirket i en lang række revyer og har sammen med Søs Egelind skabt de evigt populære Søs og Kirsten-shows og satireshowet Kongeriget på tv. Herudover har hun bl.a. medvirket i julekalenderen Nissebanden (DR, 1984), tv-serien Landsbyen (DR, 1991) samt filmene Flamberede hjerter (1986), Barndommens gade (1986), Solkongen (2005) og senest Hella Joofs Fidibus (2006).

 

Søren Østergaard – Benny

Født 1957. Uddannet på Statens Teaterskole i 1980. Han har bl.a. medvirket i filmene Guldregn (1988), Det skaldede spøgelse (1992), Kærlighedens smerte (1992) og At kende sandheden (2002), tv-serierne Landsbyen (1991-1996), Gøngehøvdingen (1991-1992) og Hatten Rundt samt julekalenderen Andersens julehemmelighed (1993, 1998, 1999). Sammen med skuepiller Flemming Jensen direktør for Teltforeningen Østergaard & Jensens Store Hundeshow samt direktør for Zirkus Nemo siden 1999, hvor han til sommer er aktuel med et nyt show. Dertil kan nævnes, at han 3 gange har stået bag Søren Østergaards Tivoli Varieté, og af øvrige revyer med Søren Østergaards aftryk kan bl.a. nævnes Tivoli Revyen (1986, 1989 og 1990), Cirkus-Revyen (1993, 1997 og 1998) og Hjørring Revyen (1987-91). Af forestillinger kan bl.a. nævnes Erasmus Montanus, Spisestuen, Misantropen, En Skærsommernatsdrøm, Stormen, Den blinde maler og Hamlet. Søren Østergaard har vundet en lang række priser og legater, bl.a. Årets Revykunstner (1987), Jeppe Prisen (1984) for Bedste Mandlige Birolle, Bodil- og Robert Prisen for Bedste Mandlige Hovedrolle i Kærlighedens smerte (1993) og Poul Reumerts Hæderslegat m.fl.

 

Amin Jensen – Kjeld

Født 1970. Debuterede som stand-up-komiker i 1993 på Café Din's i København. Han gjorde hurtigt komikken til sin levevej og har siden bl.a. lagt stemmer til tegnefilm og været tv-vært i quiz-programmerne Hvem er Hvem (TV 2, 1997), Hit med Sangen (DR1, 2000-2004) og Endelig Fredag (2004). I 1998 turnerede han med sit første one-man-show 150 Kilo Over Bæltestedet. Siden har han turneret med sine shows Stort, Hit Med Amin og Blæs På DK. Amin Jensen har desuden udgivet albummet It Feels Right - komponeret, forfattet og fremført af ham selv. Han var i 2001 med i filmen Ørkenens Juvel, og i 2003 medvirkede han i årets sommerrevy i Nykøbing Falster og fik dermed sin debut som revyskuespiller.

 

Lene Maria Christensen – Yvonne

Født 1972. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1999. Hun debuterede samme år i Skærmydsler på Det danske Teater. Hun har efterfølgende haft mange roller indenfor både film, tv og teater, bl.a. i tv-serierne Forsvar (TV 2, 2003), Hotellet (TV 2, 2000), og Langt fra Las Vegas (TV 2 Zulu) samt filmene Se til venstre, der er en svensker (2003), Brødre (2004), Nynne (2005), Offscreen (2006) og Hella Joofs Fidibus (2006). Lene Maria Christensen blev i 2006 nomineret til en Robert for Bedste Kvindelige Hovedrolle for Store planer, og i 2007 til både en Robert og en Bodil for Bedste Kvindelige Hovedrolle i Fidibus.

 

Maria Lucia – Ivanovna Juvela

Født 1984. Fik sit gennembrud da hun i 2003 vandt Popstars og året efter blev nr. 1 på hitlisten med soloalbummet That’s just me. Albummet blev nomineret ved Nordic Music Awards for Bedste danske nye navn og Bedste danske hit. I 2005 debuterede Maria Lucia – med det fulde navn Maria Lucia Heiberg Rosenberg som professionel skuespiller med hovedrollen som Belle i Det Ny Teaters Beauty and the Beast og i 2006 blev hun tildelt en Talentpris ved Årets Reumert for rollen som Maria i West Side Story på Østre Gasværk Teater. Til sommer skal hun spille rollen som Marie Krøyer i Skagensmaler-musicalen Lyset over Skagen.

 

Gordon Kennedy – Dynamit Harry

Født 1968 i Skotland. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1992. Han fik sit store gennembrud sammen med Timm Vladimir i ungdomsprogrammet Transit på DR i 1995-1997. Siden har han arbejdet på forskellige teatre rundt omkring i landet, bl.a. i Grease på Nørrebros Teater og Odense Teater, Jean De France på Aalborg Teater, Jeff Koons og Laser og Pjalter på Betty Nansen Teatret og Er det STØRRELSEN det kommer an på? på Taastrup Teater. Gordon Kennedy har både instrueret og været konceptudvikler. Han har bl.a. medvirket i Riget I (1994), Pusher (1996), Bryggeren (1996-1997) og Rembrandt (2003). Desuden optræder Gordon Kennedy som stand-up-komiker rundt omkring i landet.

 

Lars Bom – Kriminalassistent Hallandsen

Født 1961. Uddannet fra Statens Teaterskole i 1985. Han har haft en lang række roller på forskellige teatre, bl.a. hovedrollen i Macbeth (1998) og musicalen Rent (2000) begge på Gladsaxe Teater. Ivanhoe (2003) og Thor (2006) i Ulvedalene samt musicalversionen af Den eneste ene i Forum og Forum Horsens (2005). Senest spillede han Dan Turèll i Onkel Danny i Teatertapperiet og er pt. Aktuel i Kærlighedshistorier på Aveny-T. Sideløbende med teatret har Lars Bom medvirket i forskellige film og tv-serier, bl.a. Pusher (1996), Klatretøsen (2002) og Af Banen! (2005) og Ole Bornedals Vikaren (2007) samt i Bryggeren (DR, 1996), Strisser på Samsø (TV 2, 1997), Edderkoppen (DR, 2000) og Rejseholdet (DR, 2000-2003).

 

Laus Høybye – Børge

Født 1978. Uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2005. Han spillede samme år med i den Reumert-nominerede forestilling Den Store Bastian på Svalegangen i Århus, Heaven af Odense Internationale Musikteater og Martas Tema på Odense Teater. I 2006 spillede han Birk i Ronja Røverdatter på Folketeatret. Laus Høybye blev kendt, da han i 1991 spillede hovedrollen som Krumme i filmen Krummerne. Samme år modtog han en platinplade for sangen Det er svært at være 11 år, og året efter var han med i Krummerne 2 – Stakkels Krumme. Laus Høybye har desuden lagt stemme til en lang række tegnefilm.

 

Morten Eisner – Kriminalassistent Jensen

Født 1954. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1978. Han har bl.a. turneret med Det Danske Teater i syv år og spillet Jonathan i Folk og røvere i Kardemomme by på Bellevue Teatret i 16 sæsoner. Derudover har Morten Eisner bl.a. medvirket i En gæst på Aveny-T (2004), En skærsommernatsdrøm på Folketeatret (2004), Europæerne (2005), Flagermusen (2005), Thor (2006) og Omstigning til Paradis (2006) på Det Kongelige Teater. På film og tv har Morten Eisner bl.a. medvirket i Kampen om den røde ko (1987), Riget I (1994), Anklaget (2005) og Jul i Valhal (DR, 2005). Og så har han spillet Bamse i DR’s børneprogram Bamses billedbog. Til sommer medvirker han i musicalen Matador i Operaen.

 

Tom Jensen – Store Ivanovitz

Født 1965. Uddannet fra Statens Teaterskole. Han har spillet utallige roller på de københavnske teatre, bl.a. i Arcadien, Tjener for to herrer, Elverhøj (1995-97) og Faust (2006) på Det Kongelige Teater, My Fair Lady på Det Ny Teater (1999) og The Black Rider (1998), Woyzeck (2000), Når vi døde vågner (2002), Nora (2005) og Hedda (2006) på Betty Nansen Teatret. I sommeren 2007 skal Tom Jensen medvirke i musicalen Matador i Operaen. Han har desuden medvirket i både Tivolirevyen, Sønderborg Revyen og Holstebrorevyen samt i adskillige radiospil. På film og tv har han medvirket i Ved vejen (1988), Roser og persille (1993) og Kun en pige (1995).

 

Allan Klie – Lille Ivanovitz

Født 1965. Uddannet skuespiller ved Skuespillerskolen i Odense i 1991. Han har siden arbejdet med alle genrer indenfor musical, musikteater og teaterkoncerter i København, Odense og Aalborg og har siden 2002 været tilknyttet Betty Nansen Teatrets integrationsprojekt De andres tanker som skuespiller, dramaturg og medinstruktør. På Betty Nansen Teatret har Allan Klie desuden spillet titelrollen i Woyzeck (2003) og medvirket i Demokrati (2004). Af øvrige forestillinger kan bl.a. nævnes The Wizz (2002) på Folketeatret og Rent på Aalborg Teater (2000). Netop nu medvirker Allan Klie i Elvis Costello-teaterkoncerten The Secret Songs på Operaen.

 

Jens Jacob Tychsen – Politiassistent Holm

Født 1975. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1998. Han har bl.a. medvirket i Flugt (2004), Brødrene Karamazov (2006) og Græshopper (2007) på Det Kongelige Teater. Derudover har han medvirket i A Clockwork Orange på Aarhus Teater (1999), Hamlet på Mungo Park (2001), Hvem er bange for Virginia Wolf? på Aarhus Teater (2003), En skærsommernatsdrøm på Grønnegårds Teatret (2003) og Manden fra Estland på Aarrhus Teater (2004). På tv og film er det bl.a. blevet til roller i Taxa (DR), Rejseholdet (DR 2001) og Lad de små børn … (2004) samt i adskillige tegnefilm for især Disney. Jens Jacob Tychsen modtog i 2000 Teater 1-prisen og fik i 2001 en talentpris ved Årets Reumert.

 

Gitte Naur – Frk. Strix

Født 1960. Uddannet skuespiller og sanger. Hun er bl.a. kendt som forsanger i bandene Tøsedrengene, News, Rugsted & Kreutzfeldt og senest Venter på far. Gitte Naur har medvirket i en del teaterforestillinger, bl.a. på Det Danske Teater, Odense Teater og Bellevue Teatret samt i musicalen Den eneste ene. Derudover har hun medvirket i filmene Isfugle (1983) og De uanstændige (1983). Hun underviser desuden i sang på Skuespillerskolen i Odense.

olsen-banden-plakat.jpg